Björn & Svante kokar musslor

Skribent Björn Persson

Passion

På matmässan Passion för mat var det familjedag på söndagen. Där lagade Björn och Svante en musselsoppa.

Här kommer receptet som utlovat.

 

Familjen Perssons blåmusslor med rökt sidfläsk och champinjoner

 

Blåmusslor   2 nät

Vitt vin   5 dl

Vispgrädde   5 dl

Champinjoner   300 gram

Rökt sidfläsk    200 gram

Vitlök  1 solo eller 4 klyftor

Gul lök   1

Bladpersilja ½ dl

Citronskal

Chili röd ½

Salt och vitpeppar

 

Lägg musslorna i kallt vatten, rensa och rengör musslorna, släng de som inte stänger sig eller är trasiga.

Tärna fläsket och champinjonerna, stek fläsket knaprigt och tillsätt därefter champinjonerna.

Koka upp vittvinet med den finhackade lökarna. Lägg i musslorna och koka ca 3-4 minuter tills de har öppnat sig. De som inte öppnat sig slänger man.

Lyft upp musslorna och värmhåll. Tillsätt grädden och chilin. Koka ihop under 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i musslorna, champinjon och fläsket. Riv över citronskal och hackad persilja. Servera i djup tallrik med nybakat surdegsbröd

Skriv en kommentar