Jonas besöker Ugglarps grönt

Skribent Jonas Larsson

På väg till Ystad gjorde jag och sonen ett stopp hos Ugglarps grönt. Det var läge för en bensträckare och lite fortbildning för såväl gammal som ung, då Mikael är närmast ett oraket när det gäller den svenska floran. Vi gick en snabb rundtur med en ivrigt diskuterande Mikael. Han berättade om vad som skulle komma härnäst, bra att veta till nästa menyplanering.

Ärtskott använder vi till vår kräfträtt på menyn.

Theo provsmakar Serepta-senap. Han smakade ivrigt på det mesta tills han fick tag i lite buskkrasse, sen var det stopp. Förstår honom helt och hållet då det var bra drag i den.

Bron-fänkålsdill, det använder vi till en av våra desserter. Närmare bestämt, rabarberdesserten.

Mikael plockar polkabetor som snart är klara för leverans.

Gruvsallad är också en av de saker som finns med på menyn.

Våtarv använder vi just nu till vår ammis.

Det här var ett litet urval av det vi såg därnere. Efter ha sagt hej och tack till Mikael, och redan ett inplanerat besök till hösten var det dags för oss att fortsätta vår resa ner till det skånska låglandet.

Nästa stopp! Olof Viktors, detta bageri av rang. Men just nu är det nog mest deras grymma wienerbröd som hägrar.

 

 

Skriv en kommentar