Jonas på Mitt kök

Skribent Björn Persson

Här kommer ett efterfrågat recept från dagens Mitt kök mässa:

Kycklingleverterrin

  • 500 gram kycklinglever
  • 500 gram smör
  • 5 st ägg
  • 3 hackad scharlottenlökar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 cl cognac
  • 2 cl madeira
  • 2 cl portvin
  • 13 gram salt
  • 5 gram nitritsalt
  • vitpeppar

Fräs all lök tillsammans med smöret utan att det tar färg. Ta bort från plattan och vänd i kycklinglever och hela ägg. Mixa sedan smeten i en hög  blender. Passera smeten genom en finmaskig sil och smaka av med salt, peppar och sprit. Häll upp i terrinform och baka i vattenbad i ugn på 120 grader till en kärntemperatur på 73 grader. Servera med exempelvis syltad svamp och lingon.

Ät och Njut

kycklingterrin

 

Skriv en kommentar